На сайті:

На сайті 95 гостей та відсутні користувачі

Психологічний супровід освітнього процесу в умовах НУШ

01.11.22

 _2022-10-31_224017Концепцією Нової української школи одним із державних пріоритетів в освіті визначено особистісно орієнтоване навчання і виховання, що вимагає психологізації освітнього процесу шляхом підвищення психологічної компетентності всіх його учасників: учнів, вчителів, батьків. Значна роль у вирішенні цього завдання належить психологічній службі системи освіти.

З метою підвищення рівня обізнаності фахівців психологічної служби щодо особливостей здійснення психологічного супроводу освітнього процесу обласним центром практичної психології і соціальної роботи 27 жовтня 2022 року було організовано вебінар з проблеми особливостей роботи практичних психологів в умовах НУШ.

Привітала учасників заходу та актуалізувала проблему методистка ОЦППСР Тетяна Глуханюк.

На події було презентовано методичний посібник творчої групи практичних психологів закладів освіти міста Івано-Франківська «Психологічний супровід освітнього процесу в умовах НУШ». Надалі на зустрічі виступили автори творчого доробку.

Теоретичні аспекти психологічного супроводу освітнього процесу в умовах НУШ розкрила практичний психолог ліцею № 21 Галина Дубина. Про психологічну компетентність учителя НУШ розповіла практичний психолог ліцею № 22 Квітослава Куновська. Велику увагу приділила питанню взаємодії школи і сім’ї як важливої складової формування особистості дитини практичний психолог ліцею імені Пулюя Наталія Багацька. Окреслила важливість гри як основного програмного підходу НУШ практичний психолог Католицького ліцею св. Василія Великого Олена Тинна.

Присутні особливо активно долучилися до відпрацювання та обговорення вправ, які спрямовані на формування у педагогів психологічної готовності до змін та інновацій.

Модератором вебінару виступила методистка ОЦППСР Тетяна Глуханюк.

До онлайн-заходу долучилося понад 300 осіб: через платформу GoogleMeet – 100 психологів, а на YouTube-каналі онлайн-трансляцію переглядали понад 200 освітян.

Ознайомитися з презентаціями авторів можна за покликанням:

https://drive.google.com/drive/folders/1avISd8n0GjBxfirGt9tGXeHGpY-3giox?usp=sharing

Додати коментар

Захисний код
Оновити