На сайті:

На сайті 159 гостей та відсутні користувачі

Профілактика вигорання фахівців психологічної служби

04.07.22

291007416 399607332130758_5802426474698595703_nПроблема продуктивності роботи практичного психолога постає особливо гостро в умовах війни. Під час надання психологічної допомоги професіонал стикається із новими викликами, високою інтенсивністю роботи та емоційною напругою, що загрожує ефективності його праці.

Звісно, кожна людина рано чи пізно стикається із стресом у робочому середовищі. Але далеко не кожного разу ці переживання переростають у синдром професійного вигорання. Фахівцям психологічної служби вкрай необхідно вміти здійснювати власну профілактику вигорання та вміти розпізнати його перші прояви.

Саме тому в кінці навчального року уже традиційно обласним центром практичної психології ї соціальної роботи проводиться семінар з профілактики професійного вигорання практичних психологів та соціальних педагогів. Цьогоріч він відбувся 30 червня у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Zoom. Оскільки для участі у вебінарі зареєструвалось 250 педагогічних працівників, проводилась пряма трансляція заходу на YouTube-каналі.

На заході методистка ОЦППСР Тетяна Глуханюк актуалізувала знання про причини та наслідки професійноого вигорання, розглянула особливості вторинної травми, її відмінність і схожість з синдромом емоційного вигорання, симптоми та наслідки обох явищ. У своєму інформаційному повідомленні Людмила Підлипна, к.п.н, директорка ОЦППСР, звернула увагу педагогів на важливість попередження емоційного вигорання, визначила шляхи його профілактики.

У практичній частині учасники мали багато активної роботи. Зокрема, Тетяна Глуханюк змоделювала роботу дзеркальних нейронів та пропрацювала з фахівцями психологічної служби шляхи пошуку ресурсів. Людмила Підлипна у ході майстер-класу дала можливість присутнім методами проективних технік продіагностувати свій рівень професійного вигорання, підвищити самооцінку, оволодіти прийомами релаксації та зняття напруги.

Наприкінці заходу учасники отримали відповіді на свої запитання від спікерів.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити