На сайті:

На сайті 189 гостей та відсутні користувачі

Розробляємо річний план роботи закладу освіти

16.06.22

1Чітке, конкретне планування роботи закладу освіти - важлива умова його успішної діяльності. Воно забезпечує цілеспрямованість у роботі всіх підрозділів, створює умови для організованої роботи педагогічного та учнівського колективів, раціонального використання часу та інших можливостей і резервів.

Тому на сьогодні важливим для керівника є уміння планувати результат, цілеспрямовано регулювати сам освітній процес , вибирати такі операції, які забезпечували б при найменшій витраті сил, часу і засобів ефективне виконання завдань. Отже, планування тісно пов’язане з якістю надання освітніх послуг.

Зважаючи на вищеозначене, працівниками лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО у рамках Управлінського інтенсивну – підготовки до впровадження НУШ на новому рівні, для керівників ЦПР ПП, працівників відділів (управлінь) освіти, відповідальних за професійний розвиток педагогів в територіальних громадах, керівників ЗЗСО організували вебінар з теми «Річне планування діяльності закладу освіти», який відбувся 15 червня 2022 року.

Зустріч проводилася на платформі Мееt і транслювалася на каналі You Tube. У даному заході взяли участь 192 слухачі.

Модераторами зустрічі були Ольга Нижник, завідувач лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, Галина Пониполяк та Алла Дутчак, методисти лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО.

Основними проблемами, які обговорювалися в ході зустрічі, були:

нормативне забезпечення системи планування у ЗЗСО, нові підходи та вимоги до планування роботи, орієнтовна структура річного плану (Алла Дутчак).

типові помилки керівників ЗЗСО щодо річного планування роботи та рекомендації щодо покращення річного планування у закладі освіти (Ольга Нижник).

Учасники онлайн-заходу обговорили проблеми та виклики, які виникають у процесі річного планування діяльності ЗЗСО, акцентували увагу на домінантах данної діяльності.

Слухачі також взяли участь в міні-діагностиці щодо практики використання матеріалів, запропонованих на попередніх вебінарах (Галина Пониполяк).

Наприкінці зустрічі проведено рефлексію, у ході якої отримано відгуки щодо ефективності Управлінського інтенсивну.

Додати коментар

Захисний код
Оновити