На сайті:

На сайті 253 гостей та відсутні користувачі

РОЗРОБЛЯЄМО НАВЧАЛЬНІ ПРОГРАМИ НА ОСНОВІ МОДЕЛЬНИХ ПРОГРАМ З НАВЧАЛЬНОГО ПРЕДМЕТУ «ТЕХНОЛОГІЇ» У 5 КЛАСІ НУШ

03.06.22

3Обираючи модельні навчальні програми, заклад освіти може розробляти навчальні програми з предметів. Це дає можливість школі реалізувати принцип автономії в питанні планування та організації освітнього процесу з конкретної навчальної дисципліни з урахуванням особливостей освітньої програми закладу.

01 червня 2022 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти для вчителів трудового навчання, технологій відбувся вебінар з теми «Принципи розроблення навчальної програми на основі модельних програм «Технології» 5-6 класи в контексті вимог НУШ».

Учасники вебінару ознайомилися з порівняльною характеристикою модельних навчальних програм з «Технологій», структурою навчальної програми та спрямованістю її на реалізацію принципу варіативності, який би передбачав планування навчального матеріалу відповідно до матеріально-технічного, кадрового забезпечення навчального процесу, вікових особливостей учнів та їхніх інтересів.

А також отримали практичні поради щодо створення матриці навчальної програми та моделювання її відповідно до визначення послідовності досягнення результатів навчання учнів, опису змісту навчального предмета та видів навчальної діяльності учнів з урахування особливостей освітньої галузі «Технології», визначених Державним стандартом базової середньої освіти.

Означений зміст розкрив: Володимир Гащак, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІППО, вчитель-методист;

Учасники онлайн-заходу обговорили проблеми та виклики щодо створення навчальних програм.

Додати коментар

Захисний код
Оновити