На сайті:

На сайті 120 гостей та відсутні користувачі

Вебінар для директорів закладів освіти

03.06.22

e0328adb-56aa-46d6-8778-979dcf196278Кожен заклад освіти схожий на свого директора, тому від його професіоналізму, мобільності, готовності до змін, творчого підходу до справи залежить доля освіти в Україні. Директор є тим лідером, який веде за собою команду задля досягнення спільної мети. Тільки вести можна по-різному. Це залежить, у першу чергу, від особистості лідера, від його емоційної стійкості, вміння реагувати на виклики сьогодення і справлятися з ними. У новому професійному стандарті задокументовано, що керівник школи зобов’язаний створювати позитивний психологічний клімат та управляти власними емоційними станами.

Саме тому працівниками обласного центру практичної психології ї соціальної роботи 2 червня 2022 року було проведено вебінар на тему «Профілактика професійного вигорання керівників закладів освіти».

Метою заходу було підвищити рівень обізнаності педагогів з питань профілактики професійного вигорання та сприяти формуванню навичок стресостійкості.

На заході методистка ОЦППСР Тетяна Глуханюк актуалізувала знання про причини та наслідки професійного вигорання керівника закладу освіти, розглянула особливості вторинного травматичного стресу та чим він відрізняється від ПТСР, проаналізувала як робота дзеркальних нейронів може впливати на рівень вигорання. У своєму майстер-класі Людмила Підлипна, к.п.н, директорка ОЦППСР, дала можливість присутнім протестувати власний рівень стресостійкості та професійного вигорання, навчала технік саморегуляції й розслаблення, сприяла формуванню в учасників позитивного емоційного стану та самооцінки. Присутні на заході мали змогу працювати у групах, де вони обмінялися досвідом з протидії вигоранню в сучасних умовах. Наприкінці заходу учасники отримали відповіді на свої запитання від спікерів.

Оскільки для участі у вебінарі зареєструвалось 169 педагогічних працівників, проводилась пряма трансляція заходу на YouTube-каналі.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити