На сайті:

На сайті 420 гостей та відсутні користувачі

Методика викладання інтегрованих курсів природничої освітньої галузі у 5 класі Нової української школи

25.05.22

20.05.22-3 Таку проблему вирішували лабораторія природничо-математичних дисциплін Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та учителі, які у 2022-2023 навчальному році викладатимуть інтегровані курси природничої освітньої галузі у 5 класі – учасники вебінару 20 травня.

Вебінар проходив у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet та You Tube. У роботі семінару взяли участь 215 педагогів.

Світлана Подолюк, методист ІФОІППО у вступному слові акцентувала увагу учасників на те, що учителі ЗЗСО з вересня працюватимуть у 5 класах Нової української школи по-новому, реалізуючи на практиці компетентнісний, діяльнісний, трансдисциплінарний підходи; упроваджуючи формувальне оцінювання.

Уже другий рік ІФОІППО працює над здійсненням методичного супроводу педагогів у реалізаці концепції НУШ. Тому у ході вебінару розглядались особливості викладання інтегрованих курсів природничої галузі, зокрема «Пізнаємо природу» та «Довкілля», оскільки у нашій області в основному вибрали їх.

Спікерами заходу були як знайомі вже для аудиторії науковці, автори програм та навчально-методичного забезпечення інтегрованого курсу «Пізнаємо природу», так і нові, зокрема автор програми «Довкілля» Олексій Григорович.

Природнича освітня галузь: мета, очікувані результати, досвід упровадження в пілотних класах – такою була тема виступу кандидата географічних наук, доцента кафедри теорії та методик природничо-математичних дисциплін Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Тетяни Гільберг.

Про новий підхід у підручникотворенні для Нової української школи на прикладі підручника-комікса для 5 класу поділився кандидат біологічних наук, заслужений вчитель України, співавтор Державного стандарту базової загальної середньої освіти, автор модельної програми, підручника інтегрованого курсу «Пізнаємо природу», креативний директор видавництва «Соняшник» Руслан Шаламов.

З навчально-методичним забезпеченням викладання інтегрованого курсу «Довкілля», з особливостями навчання, у якому поєднуються знання і дослідження ознайомив автор, кандидат хімічних наук, старший науковий співробітник Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Олексій Григорович.

Практичний аспект навчання інтегрованого курсу для 5 класу «Пізнаємо природу» презентувала керівник творчої групи авторів підручника, кандидат хімічних наук, доцент Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Лілія Мідак.

Учасники заходу мали змогу отримати відповіді на свої запитання від спікерів та окреслити основні напрями діяльності на найближчий час з реалізації Концепції НУШ.

Презентація 1

Презентація 2

Презентація 3

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити