На сайті:

На сайті 254 гостей та відсутні користувачі

Навчальне заняття в умовах НУШ: кращі педагогічні практики

12.05.22

6666Реформа освіти вимагає не лише трансформації підходів до навчання, але й зміни головного рушія покращень в освіті – самого вчителя. Адже саме від нього залежить, чи зацікавить дитину навчання, чи зрозуміє матеріал та врешті – чи буде себе добре почувати у стінах школи і впевнено поза ними.

Щоб краще розібратися з тим, які виклики очікують вчителя нового взірця та наскільки вимоги до педагога змінилися у НУШ 11 травня 2022 відповідно до запитів працівників відділів (управлінь) освіти, керівників ЦПР ПП та ЗЗСО області працівниками лабораторії управління та організації освіти проведено четверте засідання управлінського інтенсиву з питання «Навчальне заняття в умовах НУШ: кращі педагогічні практики».

У вебінарі взяло участь 256 слухачів.

Цілі, які були обумовлені у ході навчання:

Розглянути кращі практики організації навчальної діяльності здобувачів освіти в умовах реалізації Нової української школи;

Проаналізувати основні помилки в організації навчального заняття в умовах НУШ;

Ознайомитися із новими методиками та прийомами організації  навчання;

Виробити  рекомендації щодо покращення організації  навчального заняття в умовах НУШ;

Розглянути організаційний аспект партнерської взаємодії  керівника ЗЗСО та практичного психолога в умовах воєнного часу;

Окреслити управлінський орієнтир щодо партнерства керівника ЗЗСО та практичного психолога  в умовах воєнного часу.

Завідувачка лабораторії управління  та організації освіти Ольга Нижник, ознайомила з планом роботи та мотивувала необхідність, зміст та формат проведення заняття.

Організацію діяльності психологічної служби системи освіти в умовах війни анонсувала  Оксана Хомин, методист  ЦППСР.

Галина Адамович, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій провела міні-діагностування щодо визначення домінант сучасного уроку та окреслила основні орієнтири для структурних компонентів  уроків у системі НУШ.

З практикою використання інструментів навчання в НУШ, побудови партнерських відносин  та забезпечення компетентісного підходу на сучасному навчальному занятті слухачів ознайомили педагоги пілотних освітніх закладів Надія Вацеба, вчителька математики Ямницького ліцею Ямницької сільської ради, Наталія Бобко, вчителька природознавства, біології та географії Калуського ліцею № 10, Оксана Пачків, вчителька української мови Ямницького ліцею Ямницької сільської ради.

Учасники онлайн-заходу  обговорили проблеми та виклики, які виникли у процесі проведенні навчального заняття в пілотних класах, акцентували увагу на домінантах уроку в НУШ.

У ході зустрічі учасники зібрання напрацювали методичні рекомендації щодо  покращення організації  навчального заняття у ЗЗСО та через діагностування визначили рівень володіння методикою проведення навчального заняття в умовах Нової української школи.


 

 

Навчальне заняття в умовах НУШ: кращі педагогічні практики

Додати коментар

Захисний код
Оновити