На сайті:

На сайті 124 гостей та відсутні користувачі

28 квітня Всесвітні день охорони праці та День охорони праці в Україні

26.04.22

serereryДень охорони праці запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні. Щороку Міжнародна організація праці (МОП) визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці.

Новий девіз Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на роботі — 2022: «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я» (World Day for Safety and Health at Work 2022 — Act together to build a positive safety and health culture).

У МОП наголосили, що запорукою успішної боротьби з глобальною кризою, спричиненою пандемією, є співпраця урядів, роботодавців та працівників як на рівні підприємств, так і на національному рівні. Завдяки ефективному соціальному діалогу уряд та соціальні партнери можуть брати активну участь у всіх етапах процесів прийняття рішень з охорони праці. Так само й на підприємстві відкритий діалог між роботодавцями та працівниками має неабияке значення для створення безпечних та здорових умов праці. У процесі такої взаємодії працівники повідомляють про можливі ризики чи небезпеки в галузі охорони праці на робочому місці, а керівництво активно співпрацює з працівниками для пошуку відповідних, ефективних та стійких рішень.

У МОП підкреслили, що наявність надійної системи охорони праці, що включає конструктивну участь урядів, роботодавців, працівників, суб’єктів охорони здоров’я та всіх відповідних сторін на національному рівні та рівні підприємств, має вирішальне значення для захисту умов праці та забезпечення безпеки і здоров’я працівників.

Додати коментар

Захисний код
Оновити