На сайті:

На сайті 189 гостей та відсутні користувачі

Робота з інформацією в умовах війни

20.04.22

55Сьогодні в умовах не лише реальної війни, у якій гинуть військові та цивільні, а й інформаційної, коли щодня в інфополі з’являються десятки ворожих фейків, потреба в точній та перевіреній інформації загострилася. Дуже важливо фільтрувати всю інформацію, яка поступає із різних джерел.

Тому працівниками лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО спільно з науковцями кафедри теорії та методики навчання організовано вебінар для керівників ЦПР ПП, працівників відділів (управлінь) освіти, відповідальних за професійний розвиток педагогів в територіальних громадах, керівників ЗЗСО з теми «Робота з інформацією в умовах війни», який відбувся 20 квітня 2022 року .

Метою зустрічі був розвиток нормативно-правової та інформаційно-цифрової компетентностей керівників та педагогічних працівників ЗЗСО.

Враховуючи велику кількість учасників, які зареєструвалися на участь у вебінарі, зустріч також транслювалася на каналі You Tube. У даному заході взяли участь 240 слухачів.

Учасники вебінару обговорили:

основні аспекти нормативно-правового забезпечення роботи з інформацією в сучасних умовах (Ольга Нижник, завідувач лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій);

медіаграмотність та особливості роботи педагога в умовах війни (Галина Островська, завідувачка кафедри теорії та методика навчання, доктор педагогічних наук, доцент ІФОІППО);

основні правила медіаграмотності в сучасних умовах (Галина Гафійчук, старша викладачка кафедри теорії та методика навчання ІФОІППО)

У ході зустрічі учасники зібрання напрацювали чек-лист щодо роботи керівників та педагогічних працівників до роботи з інформацією в умовах війни.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити