На сайті:

На сайті 180 гостей та відсутні користувачі

Єврошколи - 2022

16.02.22

Представництво Європейського Союзу в Україні оголошує набір школярів 9-11 класів, а також студентів та аспірантів закладів вищої освіти на онлайн-модулі EU Study Days in Ukraine (Єврошколи), які відбудуться у березні-травні 2022 року.

До участі у проєкті запрошуються молоді люди, ті, хто поділяє європейські цінності, прагне дізнатися більше про Європейський Союз, а також знайти однодумців, з якими можна обмінюватися досвідом, втілювати спільні ініціативи та разом створювати майбутнє України як європейської держави. Під час навчання учасники прослухають лекції від провідних спікерів, серед яких – дипломати й експерти з ЄС та України. Формат Єврошкіл передбачає активні дискусії та живе спілкування, а учасники отримають знання про Євросоюз та відносини між Україною та ЄС.

Як відбуватиметься навчання

Цього року заплановано проведення двох циклів інтерактивних освітніх модулів, що будуть проходити весною та восени. Кожен цикл складатиметься з 10 модулів для шкільної молоді і 10 модулів для студентської. 20 кращих слухачів будуть запрошені до участі у літній або зимовій школах в очному форматі.

Протягом навчання учасники/ці Єврошкіл представлять власні мініпроєкти, спрямовані на просування інтересів громади, ідей європейської інтеграції, комунікації, запобіганню дезінформації тощо. Ці мініпроєкти реалізовуватимуться спільно з представниками Мереж ЄС (євроклубами, інформаційними центрами ЄС, експертами Team Europe Ukraine, випускниками EU Study Days, Erasmus+, College of Europe).

Навчальні модулі

Цього року передбачено наступні навчальні модулі.

Для школярів:

  1. Відкриття. Відносини Україна-ЄС
  2. Історія Європейського Союзу та його основні інституції
  3. Європейські цінності
  4. Екологія
  5. Безпечний інтернет
  6. М’які навички: навчання протягом життя
  7. Навчання та волонтерство в Європейському Союзі
  8. Медіаграмотність та дезінформація
  9. Права дітей та підлітків в ЄС
  10. Взаємовідносини Україна-Європейський Союз – можливості та перспективи

Як проходитиме відбір

Відбір відбуватиметься у два етапи

Перший етап – відбір за заявками;

Другий етап – онлайн-тест з метою перевірки знань на європейську тематику. У разі необхідності можливі онлайн-співбесіди з метою перевірки рівня володіння англійською мовою.

Переможці відбору будуть повідомлені особисто електронною поштою не пізніше 15 березня 2022 року.

Дедлайн

 Для участі у відборі потрібно заповнити заявку не пізніше 18:00, 07 березня 2022 року

Подати заявку

Посилання на заявку для школярів: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-q6f1Qy_imQ_t08lgVlBBJWyEEWyvnpRoEN6uSDNAfS0R0w/viewform?vc=0&;c=0&w=1&flr=0

Для більш детальної інформації переходьте за посиланням:

https://www.prostir.ua/?grants=evroshkoly-2022

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити