На сайті:

На сайті 164 гостей та відсутні користувачі

Онлайн-семінар для керівників інклюзивно-ресурсних центрів територіальних громад області

11.02.22

07605574-F6DC-43CA-B592-8CA33A1C27E2 110 лютого 2022 року відбувся онлайн-семінар, організований ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Метою зустрічі було обговорення змін та особливостей формування висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку особи з особливими освітніми потребами та індивідуальної програми розвитку. У семінарі взяли участь директори інклюзивно-ресурсних центрів області, методисти ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти та представник департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

Василь Палійчук, головний спеціаліст департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, проаналізував звіти про діяльність інклюзивно-ресурсних центрів. Працівники ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти поінформували учасників наради: Галина Іваночко про особливості проведення комплексної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами відповідно до змін у Положенні про інклюзивно-ресурсні центри, Наталія Шеремета про особливості роботи з дітьми з функціонально-мовленнєвими труднощами, Оксана Липка щодо особливостей формування індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребами у закладах освіти, Тетяна Кричовська щодо внесення індивідуальної програми розвитку у автоматизовану систему роботи інклюзивно-ресурсних центрів.

Керівниками та учасниками наради напрацьовані рекомендації щодо формування висновків про комплексну оцінку, індивідуальної програми розвитку дитини і написання звіту інклюзивно-ресурсного центру та окреслено питання, які необхідно опрацювати до наступних нарад.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити