На сайті:

На сайті 129 гостей та відсутні користувачі

ЗМАГАЮТЬСЯ ЗНАВЦІ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

24.12.21

IMG-2410З метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури і традицій українського народу 23 грудня 2021 року відбувся ІІІ (обласний) етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Цьогоріч конкурс гостинно приймав Університет Короля Данила. Працівники навчального закладу забезпечили учасників комфортними та безпечними умовами з урахуванням усіх карантинних обмежень.  

Захід традиційно організовує департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації спільно з Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

У змаганнях виступило 122 учасники. Це учні 3–11 класів закладів загальної середньої освіти.

Петро Яцик – це людина, яка прикладом свого життя продемонструвала усім нам невичерпні можливості людського духу. «Убогий духом не може бути багатим, незважаючи на те, скільки грошей він має», – любив повторювати Петро Яцик. Те, що він був мультимільйонером, не заважало йому залишатися щирою, турботливою людиною. На популяризацію українського слова, думки, культури у світі він витрачав мільйони доларів. Саме коштом мецената було видано чимало наукових монографій з історії України, економіки, політології, медицини, етнографії. Ним був заснований Міжнародний благодійний фонд “Ліга українських меценатів”. Більшість програм, закладених та профінансованих ним, діють і нині. Одним із знакових та найбільш відомих є Міжнародний конкурс знавців української мови, який цього року проводиться уже двадцять другий рік поспіль.

IMG-2405

IMG-2394

IMG-2412

IMG-2399

IMG-2385

IMG-2364


Додати коментар

Захисний код
Оновити