На сайті:

На сайті 111 гостей та відсутні користувачі

ОБИРАЄМО КРАЩИХ ШЕВЧЕНКОЗНАВЦІВ

20.12.21

IMG-231816 грудня 2021 року у приміщенні Університету Короля Данила відбувся ІІІ обласний етап XІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Захід традиційно організовує департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації спільно з Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

У змаганнях виступило 103 переможці ІІ етапу конкурсу – це учні 5–11 класів.

Перед початком роботи представники департаменту освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації Наталія Пігач і Лілія Сачовська побажали всім учасникам оптимізму, натхнення і перемоги.

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка започатковано у вересні 2010 року Указом Президента України. Мета конкурсу – вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді,   розвитку   її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.

Згідно з Положенням про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 571, проводиться для учнів 5–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі ліцеїстів військових ліцеїв, у чотири етапи (з жовтня до березня), для учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів і курсантів вищих навчальних закладів I–IV рівнів акредитації усіх форм власності – у три етапи (з листопада до березня), для учнівської та студентської молоді з числа українців, які проживають за межами України, конкурс відбувається з січня до лютого в державах їх проживання.

Творчі роботи можуть передбачати теми, пов’язані з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об’єднанню націй, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Шевченко.

Переможці

Протоколи

IMG-2299

IMG-2339

IMG-2329

IMG-2321

IMG-2318


IMG-2314

IMG-2298

IMG-2305

IMG-2303

IMG-2299


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити