На сайті:

На сайті 157 гостей та відсутні користувачі

ГУМАНІСТИЧНА СПРЯМОВАНІСТЬ ДИДАКТИЧНОЇ СИСТЕМИ СОФІЇ РУСОВОЇ

08.12.21

1etrrПід такою назвою 7 грудня 2021 року пройшли педагогічні читання зі слухачами курсів підвищення кваліфікації – вихователями закладів дошкільної освіти.

Цьогоріч виповнилося 165 років з дня народження видатної педагогині та української громадської діячки Софії Русової, яка присвятила своє життя створенню національної системи освіти. Вона стояла у витоків суспільного дошкільного виховання в нашій країні, була авторкою оригінальної, гуманістичної за своєю сутністю, особистісно орієнтованої концепції виховання дітей дошкільного віку.

Учасники заходу мали змогу звернутися до педагогічної спадщини видатної особистості, осмислити її ідеї, оцінити співзвучність сучасним підходам і визначити можливість використання в нових умовах.

Про характерні риси узагальненого портрету української педагогині-письменниці, її ідеї щодо музичного виховання дітей дошкільного віку та вимоги до особистості «садівниці» йшлося у доповідях працівників Івано-Франківського ОІППО Марії Федунь, Ірини Бондар та Людмили Мінди.

Досвідом щодо упровадженої музейної педагогіки в закладі освіти та реалізації завдань національно-патріотичного виховання дошкільників поділилися педагоги початкової школи імені Софії Русової міста Івано-Франківська Людмила Штогріна, Олександра Драпак та Юлія Петришин. Практичне втілення ідей Софії Русової щодо виховання у дітей позитивного ставлення до праці засобом казки презентували Оксана Михайлюк та Уляна Пуканюк, педагоги Пасічнянського закладу дошкільної освіти «Лісова казка».

Учасники зустрічі наголошували, що педагогічні ідеї Софії Русової щодо реформування та оновлення національної системи освіти, її погляди на зміст, форми, методи та принципи освіти є надзвичайно актуальними в умовах сьогодення.

1etrr

26trt

23iopop

wrgtery

278u7u1

we34634b

10yuyy

8yui7i9


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити