На сайті:

На сайті 123 гостей та відсутні користувачі

Вебінар для психологів «Протидія торгівлі людьми: функції та завдання психологічної служби закладу освіти»

18.11.21

343441За оцінками Міжнародної організації з міграції, з 1991 р. від торгівлі людьми постраждали 260 тисяч українців. Кожен восьмий українець готовий погодитися хоча б на одну ризиковану пропозицію щодо працевлаштування за кордоном, яка може призвести до ситуації торгівлі людьми й експлуатації. Часто у тенета торгівців потрапляють випускники закладів освіти, які намагаються знайти високооплачувану роботу. Психологічна служба може долучатися до протидії торгівлі людьми, здійснюючи просвітницько-профілактичну роботу з учасниками освітнього процесу.

17 листопада відбувся вебінар для практичних психологів закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти і шкіл-інтернатів обласного підпорядкування «Протидія торгівлі людьми: функції та завдання психологічної служби закладу освіти».

Директор обласного центру практичної психології і соціальної роботи, кандидат психологічних наук Людмила Підлипна означила актуальність проблеми торгівлі людьми та неврегульованої міграції у зв’язку з соціально-політичною та епідеміологічною ситуацією в Україні. Про участь України у міжнародній кампанії щодо протидії торгівлі людьми учасникам розповіла Оксана Хомин, методист ОЦППСР.

Практичні психологи також ознайомилися з інструментарієм для роботи, а саме, вправами на формування та відстоювання особистих кордонів, які для них провела Людмила Підлипна, переглянули відеосюжети про трудову міграцію українців, ознайомилися з найновішими статистичними даними щодо явища торгівлі людьми, які озвучила Оксана Хомин, використавши матеріали, надані координатором проєктів ОБСЄ та Міжнародною організацією з міграції. Фахівці психологічної служби отримали посилання на корисні онлайн ресурси з означеної теми та дізналися про найновіші ініціативи у антиміграційній політиці України.

343441

54542

343443


Додати коментар

Захисний код
Оновити