На сайті:

На сайті 107 гостей та відсутні користувачі

Школа як простір здоров’я

28.10.21  

ghfkjkdfjfvgdgkОсвітнє середовище – важливий компонент в системі освітньої діяльності закладу.

Загальновідомо, що комфортні і безпечні умови навчання та праці мають безпосередній вплив як на загальну атмосферу, так і на навчання здобувачів освіти. А як створити в закладі освіти простір, який мотивував би учнів до активного і здорового життя?

Відповіді на ці запитання з’ясовували 26 жовтня 2021 року на вебінарі «Школа як простір здоров’я» керівники опорних закладів та закладів загальної середньої освіти області.

На актуальності означеного питання наголосила Ольга Нижник, завідувачка лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО.

Галина Дмитрів, методистка лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО ознайомила учасників із особливостями загальнонаціональної програми «Здорова Україна» та акцентувала увагу на передбачених змінах: в освітніх навчальних програмах, шкільному харчуванні, побудові необхідної інфраструктури для заняття спортом, регулярних медичних обстеженнях громадян тощо.

Координаторка українсько-швейцарського проекту «Діємо для здоров’я» Ірина Скорбун презентувала Модель здорової школи, яка є логічним продовженням програми «Здорова Україна» і складається з восьми компонентів:

- освітній простір;

- здоров’язбережувальна складова освіти;

- комплексність розвитку фізичної культури та посилення рухової активності;

- розбудова системи здорового харчування;

- удосконалення медичної служби;

- психологічне забезпечення освітнього процесу;

- підготовка педагогів та їх здоров’я;

- залучення сім’ї та громади.

Із досвідом застосування Індексу здоров’я школи, як інструмента самооцінки та вдосконалення закладу освіти, поділилася директорка Івано-Франківської приватної школи-садка «Перша ластівка» Тетяна Мірошниченко.

Учасникам вебінару мали можливість перевірити власні знання з теми, а також надано рекомендації щодо впровадження Моделі здорової школи та участі в пілотуванні оновленого Індексу здоров’я школи.

ghfkjkdfjfvgdgk

Додати коментар

Захисний код
Оновити