На сайті:

На сайті 130 гостей та відсутні користувачі

Країнознавчий аспект комунікативної компетентності вчителя німецької мови в умовах НУШ

30.09.21

 2Відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у співпраці з видавництвом Hueber Verlag 28 вересня 2021 року для учителів німецької мови Івано-Франківщини проведено методичний вебінар з теми: “Країнознавчий аспект комунікативної компетентності вчителя німецької мови в умовах НУШ”.

Вебінар проходив у дистанційному форматі з використанням онлайн- сервісу Zoom. Учасниками заходу були 73 педагоги закладів загальної середньої освіти області.

Під час зустрічі методист лабораторії суспільно-філологічних дисциплін Іванна Богоніс ознайомила учасників з планом роботи; мотивацією окресленої вебінаром проблеми; особливостях підвищення кваліфікації педагогічних працівників, які викладатимуть німецьку мову в 5-6 класах НУШ, на платформі Гете-Інституту; надала практичні поради щодо використання онлайн-сервісів для удосконалення комунікативних здібностей та навичок учителів іноземної мови.

Заступник директора ПП “Твій сучасний підручник” Світлана Яснюк презентувала учасникам вебінару нові ресурси та автентичні матеріали для вивчення німецької мови від видавництва Hueber Verlag, які успішно можна використовувати у навчально-виховному процесі. “Розвиток комунікативних навичок учителів німецької мови на основі автентичних країнознавчих матеріалів” — тема виступу методиста видавництва Hueber Verlag Вікторії Маринюк.

Участь у вебінарі надала можливість вчителям ознайомитись з використанням онлайн-дошки Scrumblr (онлайн-сервіс для спільної роботи в режимі реального часу) на уроках німецької мови, перевагами та можливостями використання інтерактивних підручників видавництва. Педагоги мали змогу отримати відповіді на запитання від спікерів та окреслити основні напрямки діяльності щодо особливостей викладання німецької мови відповідно до Концепції Нової української школи. На завершення вебінару учасники обмінялись думками, збагатили свій методичний арсенал новими ідеями щодо формування іншомовної комунікативної компетентності, а також зазначили доцільність таких зустрічей надалі.

 2

 6

 8

 11

 17

 18_

Додати коментар

Захисний код
Оновити