На сайті:

На сайті 106 гостей та відсутні користувачі

Методична студія керівників методичних об’єднань учителів фізичної культури та предмета «Захист України»

27.08.21

dfbgbg875425 серпня 2021 року в рамках обласної серпневої конференції працювала методична студія керівників методичних об’єднань учителів фізичної культури та предмета «Захист України» закладів освіти територіальних громад та обласного підпорядкування. Тема “Формування професійної компетентності вчителів фізичної культури та захисту України в умовах нового формату освітньої діяльності”.

Захід проходив у онлай-форматі та охопив 76 педагогічних працівників.

Питання щодо інноваційних підходів до організації освітнього процесу з фізичної культури в сучасних умовах та аналіз модульних програм розкрила Галина Коломоєць, начальник відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ Інститут модернізації змісту освіти, кандидат педагогічних наук, Заслужений працівник освіти.

Впровадження проєктів "Junior Z" у освітній процес закладів загальної середньої освіти та огляд нових варіативних модулів з фізичної культури представив Андрій Боляк, заступник голови Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, кандидат наук з фізичного виховання.

Основні підходи до фізичного виховання школярів у контексті положень «Нової української школи» та реалізацію основних змістових ліній у 2021/22 навчальному році висвітлив Андрій Шпільчак, методист лабораторії дисциплін естетичного циклу та фізичного виховання ОІППО.

В ході роботи заходу значну увагу було приділено змісту, завданням та особливостям військово-патріотичного виховання учнівської молоді. Їх розглянув Іван Лазор, методист лабораторії національного виховання Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

Олімпійська освіта є складовою системи фізичного виховання школярів, дане питання розкрили Мирослав Карабін, голова обласного Івано-Франківського обласного відділення Національного Олімпійського Комітету України, та Володимир Антонець, виконавчий директор обласного відділення НОК України.

Учасниками майстерні було обговорено багато проблемних питань фізкультурно-оздоровчої, спортивно-масової та військово-патріотичної роботи в закладах загальної середньої освіти, а також шляхи їх вирішення. У загальному методична майстерня пройшла конструктивно та в активній робочій атмосфері.

gbg8754rcf

dfbgbg8754

gbg8754


Додати коментар

Захисний код
Оновити