На сайті:

На сайті 265 гостей та відсутні користувачі

Методична студія голів методичних об’єднань учителів трудового навчання, технологій

18.08.21

httyyfrtsdss17 серпня 2021 року в рамках обласної науково-практичної конференції відбулось засідання методичної студії голів методичних об’єднань учителів трудового навчання, технологій закладів освіти ТГ та обласного підпорядкування. Методична студія працювала над проблемою розвитку професійної майстерності вчителів предметів технологічного циклу в умовах нового формату освітньої діяльності.

Спілкування проходило у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet. Всього у роботі студії взяли участь 68 педагогічних працівників (координатори центрів професійного розвитку педагогічних працівників; голови методичних об’єднань учителів трудового навчання, технологій; учителів трудового навчання). Модератором виступив Гащак Володимир Михайлович, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІППО.

Учасники засідання обговорили нормативно-правові документи Міністерства освіти і науки України щодо особливостей організації освітнього процесу та викладання трудового навчання в закладах освіти у 2021/2022 навчальному році, окреслили основні напрями діяльності вчителів в організації освітньої діяльності, зокрема і в умовах адаптивного карантину. Були розглянуті питання щодо створення безпечних умов для організації навчальних занять з предметів технологічного циклу в навчальних майстернях (кабінетах), розроблення календарно-тематичного планування з врахуванням варіантів можливого навчання дітей в залежності від епідемічної ситуації в окремих адміністративно-територіальних одиницях.

Андрій Іванович Терещук, завідувач кафедри технологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, док. пед. наук, професор (співрозробник Державного стандарту НУШ, координатор технологічної освітньої галузі, ознайомив учасників засідання із новим Державним стандартом базової середньої освіти та особливостями підготовки до його впровадження. Проаналізовано структуру та зміст модельних програм технологічної освітньої галузі.

Підбито підсумки організації та проведення конкурсу «Учитель року-2021» в номінації «Трудове навчання». В ході засідання модератором надавались відповіді на питання, які задавались учасниками в чаті.

httyyfrtsdss

httyyfrtrrttrtrt

httyyfrtr



Додати коментар

Захисний код
Оновити