На сайті:

На сайті 545 гостей та відсутні користувачі

ЗАВЕРШИВСЯ ЧЕРВНЕВИЙ ОНЛАЙН-ІНТЕНСИВ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ СИСТЕМИ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «#БКДО – 2021»

06.07.21

2eyeНа виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 31.03.2021 № 397 «Про затвердження Типової програми підвищення кваліфікації педагогічних працівників щодо впровадження оновленого Базового компонента дошкільної освіти (Державного стандарту дошкільної освіти)», з метою підвищення методичного та практичного рівнів професійної компетентності педагогічних працівників закладів дошкільної освіти щодо реалізації оновленого стандарту дошкільної освіти науково-методичними працівниками Івано-Франківського ОІППО у період 15-30 червня 2021 року проведено серію вебінарів у форматі червневого онлайн-інтенсиву «#БКДО – 2021».

Заходи проходили на платформі Meet та передбачали теоретичну і практичну частини. Упродовж зазначеного часу відбулося п’ять вебінарів. У процесі роботи було проаналізовано концептуальні засади оновленого Базового компонента дошкільної освіти та умови його реалізації, опрацьовано зміст освітніх напрямів інваріантного та варіативного складника, окреслено практичні кроки щодо формування різного роду компетентностей дошкільників.

Спікери і модератори заходів (Людмила Мінда, методист лабораторії дошкільної та початкової освіти ОІППО; Ірина Бондар, кандидат філософських. наук, доцент кафедри менеджменту та освітніх інновацій ОІППО; Мирослава Малкович, кандидат психологічних наук, викладач кафедри теорії та методики навчання ОІППО; Павліна Лаврів, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Івано-Франківської міської ради) приділили значну увагу аналізу індикаторів сформованості ключових компетентностей дитини дошкільного віку; пріоритетним формам, методам, засобам формування відповідних компетентностей; інноваційному підходу до організації різних видів дитячої діяльності; ефективним методикам і технологіям у роботі з дошкільниками, а також створенню розвивального простору в умовах закладу дошкільної освіти.

У ході зустрічей обговорювалося й питання залучення батьків до реалізації завдань за кожним освітнім напрямом, адже в оновленому Державному стандарті такі завдання прописані вперше. Не оминули увагою і проблему забезпечення наступності між дошкільною та початковою освітою в реалізації перспектив розвитку дитини.

У вебінарах взяло участь близько 80 педагогів – представники від кожної територіальної громади нашої області. Сподіваємось, що нашими спільними зусиллями у новому навчальному році оновлений Державний стандарт буде успішно імплементовано у практику роботи закладів дошкільної освіти.

1fhfdg

2eye

3fgjfkkf

4gtprjthklt

5dyereb

6dhdrhglhr

7fhhfjk

8vdff

9fjfhddjkd

10fgfgfkr

11ffhgkjhfjk

12kgjkhg

13gfhj

14ririrt

15fktr

17fgfk

Додати коментар

Захисний код
Оновити