На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Орієнтири діяльності опорних ЗЗСО у 2020-2021 н.р.

28.08.20

У межах процесу децентралізації влади в нашій області, як і по всій Україні, відбувається активне утворення опорних закладів освіти, метою яких є забезпечення рівного доступу до якісної освіти.
Саме для керівників таких опорних ЗЗСО 26 серпня 2020 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулися управлінські студії, метою яких було окреслити стратегію і тактику організації освітнього процесу в даних закладах на новий навчальний рік. Даний захід проведено у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet. До зустрічі підключилися 19 керівників опорних ЗЗСО області.
Модераторами зустрічі були Ольга Нижник, завідувач лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій та Галина Пониполяк, методист лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО.
Настановні спрямування торкалися таких питань:
• опрацювання нормативно-правове забезпечення освітнього процесу на 2020-2021 навчальний рік;
• ознайомлення з питаннями організації протиепідемічних заходів у ЗЗСО в період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби;
• обговорення подальшої співпраці закладів освіти з ОІППО;
• обмін досвідом щодо організації освітнього процесу в опорних ЗЗСО в період карантину.
Під час презентації Романа Зуб’яка, ректора ІФОІППО, кандидата педагогічних наук, доцента слухачі ознайомилися з питанням забезпечення фахового розвитку педагогічних працівників закладів освіти області, основними орієнтирами подальшої комунікації закладів освіти та ОІППО.
Світлана Клімковська, заступник начальника відділу інституційного аудиту Управління ДСЯОІФ, запропонувала слухачам студій модель проведення самооцінювання діяльності освітнього закладу, алгоритм його проведення.
Основні аспекти нормативно-правового супроводу освітнього процесу у 2020-2021 н.р. окреслили у своїх виступах Ольга Нижник та Галина Пониполяк.
Людмила Томенчук, методист ІФОІППО ознайомила керівників ЗЗСО з проектом професійного стандарту “Керівник закладу загальної середньої освіти”
Галина Дмитрів, методист ІФОІППО презентувала учасникам заходу модель закладу освіти «Школа як простір здоров’я», окреслила основні орієнтири щодо формування ціннісного ставлення до здоров’я в сучасних умовах.
Основні питання організації протиепідемічних заходів у ЗЗСО в період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби розкрила у своєму виступі Марія Коваль, методист лабораторії управління та організації освіти.
Під час «відкритого мікрофону» учасники заходу обмінялися досвідом щодо організації освітнього процесу в опорних ЗЗСО в сучасних умовах.

Додати коментар

Захисний код
Оновити