На сайті:

На сайті 367 гостей та відсутні користувачі

Супровід професійного зростання педагога у сучасних реаліях

28.08.20

Від педагога як носія загальнолюдських цінностей, вихователя нової генерації креативних, критично мислячих особистостей вимагається високий рівень професійної компетентності, ціннісного самовизначення . здатності виплекати гідну особистість ХХІ століття.
Про особливості організації супроводу професійного розвитку педагогічних працівників у 2020-2021навчальному році йшлося в ході засідання методичної студії завідувачів методичних кабінетів, директорів методичних центрів, працівників відділів (управлінь) освіти ОТГ, відповідальних за організацію методичної роботи, яке відбулося 25.08.2020 року на базі Івано-Франківського ОІППО. Методична студія працювала у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet. До роботи студії долучилося близько 60 керівників методичних структур області. У ході відеозустрічі було окреслено основні стратегічні напрями організації професійного розвитку педагогічних працівників у 2020-2021 навчальному році.
Під час засідання розглянуті питання нормативно-правового забезпечення освітнього процесу на 2020-2021 навчальний рік, визначено проблемні поля організації професійного розвитку педагогів в умовах реформування освіти, проаналізовано оптимальні шляхи становлення та перспективи супроводу професійного розвитку педагогічних працівників області на сучасному етапі.
З сучасними викликами забезпечення фахового розвитку педагогічних працівників закладів освіти області, основними орієнтирами подальшої комунікації закладів освіти та ОІППО учасники зустрічі ознайомилися з презентації Романа Зуб’яка, ректора ІФОІППО, кандидата педагогічних наук, доцента.
Основні вектори забезпечення якості освіти в нових реаліях окреслила Галина Микитюк, начальник управління Державної служби якості освіти в Івано-Франківській області.
Особливості організаційно-методичного забезпечення І туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2021» розкрила завідувач лабораторії педагогічного досвіду та етнопедагогіки, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій Галина Стрільчик.
Питання нормативно-правового супроводу освітнього процесу у 2020-2021н.р.слухачі розглянули разом з завідувачкою лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, старшим викладачем кафедри менеджменту та освітніх інновацій Ольгою Нижник.
Алла Дутчак, методист лабораторії управління та організації освіти ознайомила учасників зустрічі з питанням організації супровіду професійного розвитку педагогічних працівників у сучасних умовах.
По завершенні виступів учасники мали змогу обговорити назрілі проблеми та отримати відповіді на актуальні для них питання подальшої співпраці в умовах сучасних освітянських викликів.

Додати коментар

Захисний код
Оновити