На сайті:

На сайті 294 гостей та відсутні користувачі

Готуємося до нових викликів нового навчального року

28.08.20

Складні реалії сучасності мотивують керівників ЗЗСО до упровадження в освітній процес нових управлінських, освітніх технологій, сучасних форм та методів навчання.
25 серпня 2020 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулися управлінські студії керівників ЗЗСО з теми «Організаційно-педагогічні аспекти організації освітнього процесу у ЗЗСО у 2020-2021 навчальному році». Даний захід проведено у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet. Близько 60 активних керівників ЗЗСО взяли участь в обговоренні актуальних управлінських викликів нового навчального року, розглянули стратегію і тактику організації освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти у 2020-2021 навчальному році в умовах пандемії.
У роботі управлінських студій взяли участь і виступили:
Роман Зуб’як, ректор ІФОІППО, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри менеджменту та освітніх інновацій,
Тетяна Джус, заступник директора обласного лабораторного центру МОЗ України
Юрій Здоровий, завідувач відділу досліджень фізичних та хімічних факторів обласного лабораторного центру МОЗ України
Любов Касіян, заступник начальника управління Державної служби якості освіти в Івано-Франківській області
Ольга Нижник, завідувач лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій;
Алла Дутчак, Галина Пониполяк, Людмила Томенчук, методисти лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО.
Ганна Пасічна, директор Коломийського ліцею №9
Настановні спрямування:
 -сучасні виклики освітнього середовища;
 -нормативно-правове забезпечення діяльності ЗЗСО у 2020-2021 н.р.;
 -основні орієнтири подальшої комунікації закладів освіти та ІФОІППО
 -кращі практики організації освітнього процесу у ЗЗСО
З питанням організації протиепідемічних заходів у ЗЗСО в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби учасників студій ознайомили Тетяна Джус та Юрій Здоровий.
Роман Зуб’як розкрив питання забезпечення фахового розвитку педагогічних працівників закладів освіти області, основними орієнтирами подальшої комунікації закладів освіти та ОІППО.
Основні аспекти нормативно-правового супроводу освітнього процесу у 2020-2021 н.р. окреслили Любов Касіян, та Ольга Нижник.
Алла Дутчак, Галина Пониполяк, Людмила Томенчук привернули увагу до проекту професійного стандарту “Керівник закладу загальної середньої освіти», звернули увагу на основні вектори організації супроводу професійного розвитку педагогів.
Ганна Пасічна розкрила основні особливості організації освітнього процесу закладу освіти в умовах карантину, які дозволили педагогічному колективу якісно реалізувати освітню програму.
Учасники зустрічі напрацювали дорожню карту керівника ЗЗСО у новому навчальному році в умовах поширення короновірусної хвороби.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити