На сайті:

На сайті 90 гостей та відсутні користувачі

Методична студія учителів трудового навчання

27.08.20

21 серпня 2020 року в рамках обласної науково-практичної конференції відбулось засідання методичної студії працівників органів управління освітою, які відповідають за організацію методичної роботи з учителями трудового навчання, технологій та креслення, представників ОТГ та закладів освіти обласного підпорядкування, керівників методичних об’єднань учителів трудового навчання. Методична студія працювала над проблемою розвитку професійної майстерності вчителів предметів технологічного циклу в умовах нового формату освітньої діяльності.
Спілкування проходило у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet. Всього у роботі студії взяли участь 41 педагогічний працівник. Модератором виступив Гащак Володимир Михайлович, методист лабораторії природничо-математичних дисциплін ОІППО.
Учасники засідання обговорили нормативно-правові документи Міністерства освіти і науки України щодо особливостей організації освітнього процесу та викладання трудового навчання в закладах освіти у 2020/2021 навчальному році, окреслили основні напрями діяльності вчителів щодо організації освітньої діяльності в умовах адаптивного карантину. Зокрема були розглянуті питання щодо створення безпечних умов для організації навчальних занять з предметів технологічного циклу в навчальних майстернях (кабінетах), розроблення календарно-тематичного планування з врахуванням варіантів можливого навчання дітей в залежності від епідемічної ситуації в окремих адміністративно-територіальних одиницях, шляхи реалізації творчих проєктів за очно-дистанційною та дистанційною формами навчання тощо.
Галина Стрільчик, завідувач лабораторії педагогічного досвіду та етнопедагогіки ОІППО, ознайомила учасників засідання із особливостями організації та умовами проведення Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2021» у номінації «Трудове навчання».
В ході засідання модератором надавались відповіді на питання, які задавались учасниками в чаті.

Додати коментар

Захисний код
Оновити