На сайті:

На сайті 185 гостей та відсутні користувачі

Івано-Франківщина отримала шість мобільних інклюзивно-ресурсних центрів

24.01.20

22 січня в Івано-Франківську відбулося вручення шести спеціальних автомобілів для надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами. Їх отримали інклюзивно- ресурсні центри гірських районів – Косівського, Верховинського, Богородчанського, Долинського, Рожнятівського та Надвірнянського.
Спеціальні автомобілі обладнані усіма необхідними корекційно-розвивальними технологіями та інструментами, як і традиційні інклюзивно-ресурсні центри, зокрема це: спеціальна платформа для заїзду дітей на візках, дидактичні матеріали для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.
Передача ключів відбулася під час проведення наради-семінару для працівників інклюзивно-ресурсних центрів з теми «Організація роботи мобільних інклюзивно-ресурсних центрів» на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Відкрив захід Ігор Гаврилюк, заступник директора – начальник управління освіти і науки департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації. З вітальним словом виступили Віталій Федорів, в.о. голови обласної державної адміністрації, Дмитро Романюк, заступник голови обласної державної адміністрації та Роман Зуб’як, ректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
У процесі роботи були висвітлені наступні питання: «Алгоритм введення в експлуатацію автомобілів спеціального призначення» - Василь Палійчук, головний спеціаліст відділу загальної середньої та дошкільної освіти департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації; «Завдання та основні напрямки роботи мобільного інклюзивно-ресурсного центру» - Галина Іваночко, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; «Специфіка роботи фахівців в умовах мобільного інклюзивно-ресурсного центру» (з досвіду роботи) - Роксоляна Гашинська, директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Коломийської районної ради Івано-Франківської області.
Працівники інклюзивно-ресурсних центрів висловили вдячність керівництву області за матеріальну підтримку та сприяння розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Додати коментар

Захисний код
Оновити