На сайті:

На сайті 893 гостей та відсутні користувачі

Використання терапевтичних методик у корекційно-логопедичній роботі

22.11.19

20 листопада 2019 року відповідно до річного плану роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведений обласний семінар учителів-логопедів з теми «Використання терапевтичних методик у корекційно-логопедичній роботі». Метою зібрання було ознайомитись з даними методиками та їх результативністю.
Наталія Шеремета, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, звернула увагу на особливості застосування засобів арт-терапії у корекційній діяльності учителів-логопедів та специфіку використання кріотерапії для розвитку і корекції мовлення дітей з порушеннями комунікації та звуковимови.
Любов Чулак, учитель-логопед Косівського навчально-виховного комплексу «ЗНЗ І ст. - ДНЗ», поділилася практичним досвідом формування правильної вимови звуків та фонематичної уваги у дітей із фонетико-фонематичним недорозвитком мовлення за допомогою прийомів контрастної терапії з використанням логопедичних іграшок – йошимото куба, шумових кубиків та таблиці класифікації звуків. Також учасники семінару ознайомились зі змістовними напрацюваннями учасників заходу «Фестиваль практичної логопедії» вересень-листопад, м. Київ, на якому учителі-логопеди Івано-Франківської області презентували свої досягнення.
Учасники семінару взяли активну участь у проведенні тренінгового заняття з використання арт-терапевтичних методик у професійній діяльності учителя-логопеда, який провела Лілія Крикун, методист обласного центру психології та соціальної роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
Учасники заходу отримали корисні напрацювання для подальшої логопедичної практики.

Додати коментар

Захисний код
Оновити