На сайті:

На сайті 156 гостей та відсутні користувачі

Концептуальні основи модернізації змісту позашкільної освіти

28.08.19

21 серпня 2019 року в рамках обласної серпневої науково-практичної конференції відбулася методична майстерня працівників місцевих органів управління освітою, методичних кабінетів (ІМЦ), OТГ, відповідальних за роботу позашкільної освіти, директорів закладів позашкільної освіти на тему: «Концептуальні основи модернізації змісту позашкільної освіти». Оскільки цього року вперше в позашкіллі проведено Всеукраїнську олімпіаду креативності «Destination Imagination», учасники методичної майстерні мали змогу поспілкуватися з Ольгою Дмитрівною Федоренко (вчитель-методист Ворохтянської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Яремчанської міської ради), яка підготувала команду переможців. ЇЇ учні представляли Україну на Глобальному фіналі олімпіади в Канзас-Сіті (США) і зайняли 12 місце серед 52 команд. Ольга Дмитрівна Федоренко акцентувала увагу на формуванні у дітей 10 компетенцій, які були визначені на форумі в Давосі, ознайомила з прикладами конкурсних завдань, що на них базувалися. Представник змагань та організатор олімпіади в Україні – Національний центр «Мала академія наук України». Допомогу в проведенні Всеукраїнського відбору надавали експерти Фундації підтримки і розвитку креативності та представники освітньої програми «Destination Imagination» у Польщі.
Людмила Іванівна Келембет, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій ІФОІППО, розкрила питання «Тенденції та перспективи розвитку системи позашкільної освіти», окреслила сутнісні складові проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про позашкільну освіту».
Михайло Косило, директор Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, проаналізував рекомендації щодо розробки програм з позашкільної освіти. Збірник навчальних програм з позашкільної освіти туристсько-краєзнавчого та військово-патріотичного напрямів за редакцією Косила М. Ю. та Кімаковича В. Є. отримав гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» (лист ІМЗО від 27.03.2019 № 22.1/12-Г-136).
Методичні рекомендації діяльності закладів позашкільної освіти щодо формування і розвитку творчого потенціалу особистості дитини розкрила Оксана Марковецька, методист лабораторії національного виховання ІФОІППО.
Учасниками майстерні напрацьовані рекомендації щодо розвитку позашкільної освіти у 2019/2020 н.р.

Додати коментар

Захисний код
Оновити