На сайті:

На сайті 79 гостей та відсутні користувачі

Семінар-нарада для директорів інклюзивно-ресурсних центрів

13.03.19

06 березня 2019 року на базі Черченського обласного реабілітаційного центру Івано-Франківської обласної ради відбувся семінар для директорів інклюзивно-ресурсних центрів районів, міст, ОТГ з теми «Особливості корекційно-реабілітаційної роботи з дітьми з порушеннями опорно-рухового апарату».
У заході взяли участь В. Палійчук, головний спеціаліст департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, Г. Іваночко, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО, О. Липка, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІФОІППО, директори інклюзивно-ресурсних центрів районів, міст, ОТГ, директор та працівники Черченського обласного реабілітаційного центру Івано-Франківської обласної ради.

Відкрила семінар Н. Шемберко, директор Черченського навчально-реабілітаційного центру. Вона презентувала заклад та ознайомила учасників з особливостями організації навчально-виховного та реабілітаційного процесів.
Упродовж роботи були висвітлені питання комплексної реабілітації як засобу покращення фізичного стану дитини з інвалідністю (С. Гривнак, інструктор з ФК, масажист Черченського НРЦ); проведено корекційні заняття логопедом (Л .Гончар), психологом (М. Воробець) та соціальним педагогом (О. Гривнак) закладу; здійснено відеопрезентацію відновлювальної лікувальної фізкультури для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату (В. Гнида, вчитель ЛФК) та майстер-клас з арт-корекції засобами нетрадиційних видів занять (Л. Гураль).
Учасники заходу отримали відповіді на проблемні питання, мали можливість обмінятися досвідом з колегами щодо особливостей роботи з дітьми з порушеннями опорно-рухового апарату.

Додати коментар

Захисний код
Оновити