На сайті:

На сайті 163 гостей та відсутні користувачі

«Пізнай, навчи і виховай дитину, щоби вона пізнала світ…»

 21.02.19

Родинне виховання на основі християнських цінностей неодноразово потрапляло у поле уваги вчителів основ християнської етики. Цьогоріч у групі педагогів із названого предмета (методист – Світлана Сміх, старший викладач ІФОІППО, науковий консультант – Марія Федунь, доктор філологічних наук, професор кафедри педагогіки та психології ОІППО) ця проблема була наскрізною. Так, їй були присвячені науково-літературні читання «Сім’я-родина як осередок християнських цінностей», під час проведення яких педагоги повели мову про наступне: «Образ матері в українській літературі» (доповідач слухач курсів Василь Неміш), «Родинне виховання через історію храмів села Космач» (доповідач Анна Подоляк) та ін. До педагогів завітала Марія Опарик, вихователь Пеньківського НВК Косівської районної ради, яка розповіла про родинне виховання через книгу її землячки Марії Сенюк «Старі Кути зачарованої Гуцульщини»…
Педагогічна практика на базі Тужилівського НВК, яка проходила під девізом «Пізнай, навчи і виховай дитину, щоби вона пізнала світ…», теж була присвячена проблемі плекання християнських цінностей. Це засвідчив урок учителя основ християнської етики Ірини Семків «Вміння прощати» та проведений нею виховний захід «Відкриймо своє серце для Господа Бога». Про родинні цінності у творчості західноукраїнських письменників, вихідців зі священичого середовища, вела мову на педпрактиці Марія Федунь.
Прикметно, що Зена Федоляк, методист Калуського районного відділу освіти, спільно зі вчителем Тужилівського НВК Іриною Семків виступили згодом на Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Християнська педагогіка в іменах і освітньо-виховних ідеях» з темою «Спільна діяльність педагогічного колективу та громадськості у формуванні духовності учнів», зробивши акцент на родинному вихованні.
Вважаємо, що системна робота з даного питання дасть потрібний результат.

Додати коментар

Захисний код
Оновити