На сайті:

На сайті 282 гостей та відсутні користувачі

Навчання дітей з розладами аутистичного спектру в умовах навчально-реабілітаційного центра

 22.10.18

17 жовтня 2018 року на базі Івано-Франківського навчально-реабілітаційного центру Івано-Франківської обласної ради відбувся обласний семінар учителів-логопедів з теми «Розвиток комунікативних навичок у дітей з розладами спектра аутизму». Метою зібрання було підвищити рівень професійної та особистісної компетенції учителів-логопедів щодо роботи з дітьми з розладами спектру аутизму та ознайомитись з методикою розвитку мовлення дітей даного спектру.

          Учителі-логопеди навчального закладу на чолі з директором, Наталією Гаврилюк та заступницею з навчально-виховної роботи, Ларисою Шандалович, створили належні умови для проведення навчально-практичного семінару для спеціалістів корекційного профілю. Наталія Гаврилюк презентувала учасникам заходу освітній заклад та особливості організації навчально-реабілітаційної діяльності із дітьми з порушеннями комунікації.

          Світлана Муравська, учитель-логопед навчально-реабілітаційного центру, розглянула нозологічні особливості дітей з розладами аутистичного спектру, особливості поведінкових розладів дітей даної категорії та шляхи їх подолання.

          У практичному модулі учасники семінару опрацювали ефективні методи і прийоми розвитку мовленнєвих навичок у дітей з розладами аутистичного спектру, учителі-логопеди навчально-реабілітаційного центру презентували надбання досвіду професійної діяльності з окресленої теми: Світлана Муравська – формування мотивації мовленнєвої діяльності дітей з розладами спектру аутизму, Марина Каліфіцька – особливості розвитку навичок читання у дітей з розладами спектру аутизму, Лілія Кофлюк – особливості розвитку лексичних та граматичних категорій у дітей з тяжкими порушеннями мовлення.

          Упродовж методичного діалогу Галина Іваночко, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Івано-Франківського інституту післядипломної педагогічної освіти, ознайомила з особливостями співпраці спеціалістів інклюзивно-ресурсних центрів з закладами освіти, Наталія Шеремета, методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, розглянула особливості комунікативної діяльності дітей з розладами поведінки.

Додати коментар

Захисний код
Оновити