На сайті:

На сайті 85 гостей та відсутні користувачі

Комп’ютерна візуалізація на авторському семінарі Семенів Н. Л.

02.10.2018

Нові освітні технотренди та збільшені можливості інформаційно-комунікаційних технологій стимулюють педагогів до використання візуалізації в предметному навчанні. Як провести дитину у світ мислення образами, не нав′язуючи своїх поглядів та смаків, а формуючи власний критичний погляд на навчальний матеріал. Як розвинути пам'ять та уважність, креативне мислення завдяки комп′ютерній візуалізації?
На ці питання та багато інших педагоги області отримали відповіді, відвідавши авторський семінар Семенів Наталії Любомирівни, яка вважає, що у сучасному викладанні потрібно використовувати такі методики і технології навчання, які спрямовані на підвищення власної продуктивності, полегшення засвоєння і запам’ятовування різноманітного навчального матеріалу та на розвиток когнітивних навичок як дітей, так і дорослих. Педагог своїм колегам показала і розтлумачила такі питання:
• візуалізація: як це працює? Основні механізми продуктивності;
• ефективне застосування комп′ютерних візуальних інструментів у навчанні: ЩО, ДЕ і ЯК краще використати;
• ребуси, кросворди, кроссенси, хмарки слів та інтелект-карти: інструменти, етапи створення та онлайн-ресурси для навчання;
• лайфхаки для допитливих: візуальні заготовки, інфографіка, PowerPoint по-новому, візуальний маркетинг та дизайн-мислення у реальному житті.
За результатами опрацювання відповідей вхідної та підсумкової анкети-оцінювання 91% слухачів вказали, що їх думка щодо ефективності використання комп′ютерної візуалізації на уроках змінилася на користь зазначеної форми представлення та опрацювання навчального матеріалу.
Крім того, 67% слухачів відзначили, що матеріали, представлені на семінарі, для них майже усі нові, 22 % – частково нові, 11% – дізналися про кілька елементів нових і жоден учитель не вказав, що майже усе відоме. Як результат, 100% респондентів висловили щиру подяку за практичне застосування набутих знань, творчу групову діяльність.
Методичний захід був зорганізований Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти. Авторський семінар педагога-новатора Семенів Н. Л. висвітлив нові шляхи вирішення педагогічних завдань і сприяв суттєвій модифікації вже відомих форм, методів і прийомів діяльності з урахуванням вимог сьогодення.
У роботі семінару взяли участь координатор обласних авторських семінарів педагогів-новаторів, завідувач лабораторії педагогічного досвіду Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій Стрільчик Галина Дмитрівна.

Додати коментар

Захисний код
Оновити