На сайті:

На сайті 216 гостей та відсутні користувачі

РЕФОРМА ОСВІТИ – НА СТАРТІ

 23.08.18

Напередодні нового навчального року, 23 серпня, в Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулась серпнева конференція педагогічних працівників. Тема цьогорічного зібрання – “Розбудова Нової української школи: регіональний аспект”.
Пленарне засідання відбулося за участі Руслана Гурака, голови Державної служби якості освіти; Олександра Сича, голови Івано-Франківської обласної ради; Ігоря Пасічняка, заступника голови облдержадміністрації; Віктора Кімаковича, директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації; Юрія Черневого, директора Прикарпатського лісогосподарського коледжу, голови комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова обласної ради; Мирослава Габорака, голови обкому Профспілки працівників освіти і науки України; Романа Зуб’яка, ректора Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Серед запрошених були і керівники органів управління освітою райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад, закладів позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти та навчальних закладів обласного підпорядкування (усього близько 300 осіб).
У своєму виступі Олександр Сич привітав присутніх із святом Державного Прапора України та прийдешнім Днем Незалежності й акцентував на наступному:
– Хочу, щоб у своїй державі ми почувалися розумними, щасливими, заможними. Я переконаний, що Україна стане саме такою завдяки освіті. Буде освіта – будуть розумні президенти, політики, міністіри, урядовці. Адже ми випускаємо зі шкіл тих, хто приймає закони. Це нелегка праця, але доки всі не зрозуміємо, що інвестиція в систему освіти є найважливішою, нічого не зможемо добитися.
Заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Пасічняк наголосив, що Україна і Прикарпаття зокрема знаходяться на старті освітньої реформи, додавши:
– Нова українська школа – це переворот не тільки в зовнішніх поступах, але й у глибинній сутності самого освітнього процесу. Хочу побажати педагогам успішно пройти цей старт і впродовж 10 років докорінно змінювати систему освіти нашої держави.
Руслан Гурак, голова Державної служби якості освіти зауважив, що реформа у сфері освіти охопилює 65 відсотків населення країни. Він наголосив на тому, що вже зроблено і що ще потрібно зробити, аби реформа працювала ефективно.
– Вірте в те, що робите, і ваші випускники будуть вам вдячні за це, – звернувся до прикарпатських освітян Руслан Гурак.
Присутні заслухали доповідь Віктора Кімаковича “Про підсумки функціонування освітньої галузі 2017/2018 навчального року та пріоритетні шляхи розвитку освіти Івано-Франківщини у 2018/2019 навчальному році”.

Також ішлось про роль керівника закладу освіти в реалізації ідей Нової української школи; основні напрями модернізації системи безперервної професійної освіти педагогічних працівників закладів освіти області; забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти на засадах Концепції Нової української школи; стан і перспективи впровадження інклюзивного навчання в закладах освіти області; особливості діяльності асистента вчителя в інклюзивному класі; перспективи розвитку системи професійної підготовки кваліфікованих робітників. 

Традиційно, як для цього свята, відбулося нагородження педагогічних працівників Обласною премією імені Івана Косика. Цьогоріч її отримали: Наталія Гаврилюк, директор Івано-Франківського навчально-реабілітаційного центру Івано-Франківської обласної ради; Мирослав Бідичак, директор Івано-Франківського природничо-математичного ліцею Івано-Франківської міської ради; Уляна Іванійчук, начальник управління освіти, молоді та спорту Снятинської районної державної адміністрації; Павло Бирчак, директор Вищого професійного училища № 14 м. Коломиї.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити