На сайті:

На сайті 153 гостей та відсутні користувачі

Матеріали до Першого уроку

22.08.2018

8 грудня 2017 року на першому пленарному засіданні ХІХ сесії Івано-Франківської обласної ради депутати більшістю голосів підтримали проект рішення, відповідно до якого 2018 рік на Прикарпатті проголошено Роком Західно-Української Народної Республіки. Такий крок виглядає логічним навіть у тому ракурсі, що місто Станиславів (тепер – Івано-Франківськ) упродовж 1 січня – 25 травня 1919 р. перебувало в статусі столиці новопосталої держави.

1 листопада 1918 р. західні українці нарешті зреалізували заповітну мрію про незалежність. Не все згодом вдалося впровадити в життя. Та й зовнішні обставини склалися несприятливо. Тому ЗУНР проіснувала недовго. Але її принципи обстоювання українськості, соборності, покладання на свої сили слугували дороговказом майбутнім борцям за волю. Уроки тодішніх державотворців і сьогодні є актуальними.
Тому на виконання рішення Івано-Франківської обласної ради Перший урок у 2018/2019 навчальному році в закладах загальної середньої освіти буде присвячений 100-річчю від дати проголошення ЗУНР. Для його якісного проведення колектив авторів, викладачів та учителів української мови і літератури, історії, методистів пропонує добірку тематичних матеріалів до навчально-виховних занять.
Посібник містить публікації авторитетних науковців, презентує моделі відповідних уроків і позаурочних заходів, тексти диктантів та переказів, матеріалів для проведення інтелектуальних ігор. Добірка дає кожному педагогові можливість вибору вільної освітньо-виховної траєкторії.

 Матеріали до Першого уроку

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити