На сайті:

На сайті 174 гостей та відсутні користувачі

Підвищення кваліфікації учителів німецької мови

08.06.18

4 червня цього року на базі Івано-Франківського ОІППО розпочато курси підвищення кваліфікації учителів німецької мови для роботи в умовах Нової української школи, які у 2018/2019 навчальному році працюватимуть у 1-х класах.

 


Підготовка педагогів відбувається в очно-заочному форматі, обов'язковим компонентом якого є триденний очний семінар - тренінг на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти, який проводять Наталія Форкавець, мультиплікатор Goethe-Institut в Україні. Тематика охоплює особливості викладання німецької мови в ранньому віці відповідно до комунікативного, компетентнісного, діяльнісного, ігрового підходів до навчання мови та планування заняття. Учителям пропонуються матеріали, які можуть бути використані ними на уроці („Deutsch mit Socke“) .
Усі учасники семінару-тренінгу отримають сертифікат про участь від Goethe- Institut (24 академічні години).
Починаючи з 2018/2019 навчального року учасники матимуть доступ до онлайн-платформи, створеної Goethe-Institut, яка надасть інформацію про методики для викладання німецької мови в початковій школі. Реєстрація на платформі є наступним обов’язковим модулем підвищення кваліфікації, що також буде підтверджено сертифікатом.
Вчителі, котрі володіють німецькою мовою на рівні, починаючи з B2, та мають підтвердження рівня знання мови (наприклад, міжнародні сертифікати, тести визначення рівня мови та ін.), зможуть взяти участь в онлайн-курсі DLL 8: Німецька для дітей. Традиційні теми, такі як: розвиток необхідних умінь і навичок, вивчення граматики, лексики, фонетики тощо, вплітаються у загальну інтегровану концепці мовного заняття, зорієнтованого на розвиток відповідних компетенцій учнів. Суть онлайн - навчання полягатиме в тому, що учасники у групі під супроводом тьютора обговорюватимуть особливості процесу оволодіння іноземною мовою дітьми, опрацюють питання та ознайомляться з практичними порадами щодо того, як створити мовне середовище, які форми роботи підходять першокласникам тощо. Обов’язковою складовою курсу є проведення проекту практичного дослідження, який дозволить сконцентруватися на конкретному питанні та дослідити його. У невеликих групах учасники разом розроблятимуть проект, який упроваджуватимуть на занятті в кінці курсу, та оцінять його успішність спільно з групою та тьютором.

Тривалість онлайн-курсу становить 12 тижнів. За умови успішного його завершення вчителі отримають сертифікат. Для залучення до онлайн-курсу DLL 8: Німецька для дітей необхідно подати заяву в Goethe Institut.

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити