На сайті:

На сайті 84 гостей та відсутні користувачі

Проведено тренінгове заняття «Формування громадянських компетентностей на уроках географії»

13.03.18

20180305 142235В ході курсової підготовки слухачів групи вчителів географії природознавства та економіки 05 березня 2018 року на базі Івано-Франківського ОІППО відбулось тренінгове заняття «Формування громадянських компетентностей на уроках географії», проведене за програмою швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні - DOCCU».

Тренери кандидат політичних наук Уляна Лукач та старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій Христина Дуда обґрунтували необхідність подальшої демократизації школи, окреслили роль учителя в умовах освітніх змін та наголосили на важливості демократичного стилю педагогічного спілкування. Для забезпечення незворотності освітніх перетворень їх зміст повинні становити цінності демократії - свобода, верховенство права, соціальна справедливість. Виходячи з цього, реалізація демократичних практик сприятиме формуванню правової культури вчителя як агента освітніх змін.

В ході тренінгу його учасники опрацювали поняття компетенція, компетентність, громадянська компетентність, громадянськість та громадянство. Крізь призму соціальної відповідальності розглянуто проблемні ситуативні задачі («Мілан робить вибір», «Дилема Шмідта») з посібника серії «Живемо в демократії» Р.Голлоба. Учасники заняття відзначили важливість групової взаємодії на партнерських засадах, необхідність набуття практичних вмінь і навичок через власний досвід, а також ефективність моделювання проблемних ситуацій та відпрацювання визначених варіантів поведінки.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити