На сайті:

На сайті 73 гостей та відсутні користувачі

Організація методичної роботи з учителями географії, природознавства та економіки у 2018 році

28.02.18

IMG 645122 лютого 2018 року в конференцзалі Івано-Франківського ОІППО відбулася методична майстерня для працівників відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (виконкомів), Р(М)МК, ІМЦ, ІЦ, ОТГ, відповідальних за географію, природознавство і економіку на тему «Організація методичної роботи з учителями географії, природознавства та економіки у 2018 році».   Розглядалося чимало важливих питань.

Світлана Миколаївна Подолюк, методист ОІППО, ознайомила присутніх із планом роботи на 2018 рік, акцентувала увагу на продовженні реалізації науково-методичного проекту «Підприємницька компетентність»; проаналізувала результати участі учнів у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з географії, економіки у 2018 році та   Івано-Франківської області у грі «Геліантус – 2017» і педагогів у конкурсі «Геліантус – учитель – 2017»; вказала на шляхи підготовки, організації та проведення Всеукраїнського конкурсу «Геліантус – учитель – 2018». Світлана Миколаївна як обласний координатор гри відзначила кращих районних та міських координаторів у різних номінаціях. За підсумками 2017 року значних успіхів досягли у Калуському, Рожнятівському, Долинському, Снятинському районах, містах Івано-Франківськ, Яремча.

Ткачук Ірина Григорівна, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансів ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», запропонувала створити програму співпраці з ДВНЗ ПНУ імені Василя Стефаника щодо формування у старшокласників підприємництва та фінансової грамотності.

Учасники семінару висловили своє бачення співпраці та узгодили подальші дії, зокрема методист Надвірнянського РІМЦ Ковальчук Олег Олексійович запропонував провести літню школу з участю учнів, учителів, студентів та викладачів ВНЗ.

Присутні також  обговорили питання участі у просвітницьких заходах «Global Money Week-2018» 12-18 березня 2018 року в Україні, ознайомились з навчальним посібником «Формування підприємницької компетентності учнів у курсі географії «Україна і світове господарство». 9 клас», напрацьованого обласною творчою групою вчителів географії.

На завершення учасники підбили підсумки та спланували подальшу роботу.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити