На сайті:

На сайті 257 гостей та відсутні користувачі

ФОРМУВАННЯ ТОЛЕРАНТНОГО СЕРЕДОВИЩА У ЗАКЛАДАХ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ

09.02.18

18 лютого 2018 р. на базі Івано-Франківського ВПУ № 21 відбувся семінар для практичних психологів закладів професійно-технічної освіти області на тему: «Формування толерантного середовища у закладі професійно-технічної освіти». Фахівців психологічної служби привітав директор М. Баб’як. Він презентував роботу закладу, спеціальності, які здобувають учні, розповів про навчально-методичну базу. Практичний психолог училища В. Угринчак провів для учасників тренінг: «Толерантність як запорука людяності», який сприяв формуванню ціннісних установок на толерантне спілкування та навичок толерантної поведінки.

Методист обласного центру практичної психології і соціальної роботи Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти О. Хомин наголосила на необхідності формування толерантності як важливої умови демократичного суспільства.

У виступі методиста навчально-методичного центру професійно-технічної освіти О. Римарук особлива увага приділялася взаємодії практичних психологів закладів ПТО з класними керівниками з метою запобігання випадкам насильства і булінгу в учнівському середовищі.

Обговорюючи проблемне питання семінару, практичні психологи зосередились на важливості впливу сім’ї та особливостей сімейного виховання на психологічний стан дитини, її поведінку у стосунках з іншими, а отже, – необхідності залучати батьків до співпраці.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити