На сайті:

На сайті 103 гостей та відсутні користувачі

Формування ключових компетентностей школярів на уроках хімії

07.02.18

20180131 13213931 січня 2018 року для слухачів курсів учителів хімії, природознавства та основ здоров’я у Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти проведено тренінгове занятя з формування ключових компетентностей на уроках хімії. Захід проводився в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні», який з 2016 року реалізується на Івано-Франківщині.

Тренери проекту Н. Сенюк та Г. Гафійчук підкреслили, що одним із важливих завдань сьогодення, які стоять перед вчителями, є розвиток демократичного врядування, яке спрямоване на формування демократичної культури як основи розвитку громадянського суспільства через реалізацію демократичних принципів у всіх аспектах шкільного життя.

У ході занятя, педагоги мали змогу переосмислити роль вчителя в контексті демократії, поміркувати над тим, як створити демократичну атмосферу на уроках хімії та змоделювати демократичний компетентністно зорієнтований урок.

Особливо цікавою для вчителів була практична складова навчання у якій використовувалися різноманітні вправи та техніки, а також інноваційні форми і методи роботи щодо формування ключових компетентностей у шкільній освіті.

Додати коментар

Захисний код
Оновити