На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Розвиток громадянських компетентностей школярів на уроках іноземної мови

01.02.18

19959254 10156186646111617_3976577230589234373_nПід час курсової підготовки вчителі англійської мови 25 січня стали учасниками тренінгу на тему «Формування соціальної та громадянської компетентностей на уроках англійської мови», за програмою швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» (тренери Г.Гафійчук та Х.Дуда).

Метою тренінгу було ознайомитися з моделями компетентнісного уроку, який дасть можливість виховувати справжніх громадян. Адже, перебуваючи у процесі стрімких соціально-економічних змін, Україна надзвичайно гостро відчуває потребу підготовки і виховання нової генерації громадян на засадах цінностей демократичного суспільства – верховенства прав людини, рівності і взаємній відповідальності, що неможливо без створення демократичного середовища на уроках, де учень на власному досвіді навчатиметься брати відповідальність та приймати рішення.

На занятті велика увага була приділена питанням демократизації освіти, формуванню компетентнісного підходу до навчального процесу. Тренери звернули увагу учасників на ключову ідею проекту – освіта для демократичного громадянства та освіта з прав людини (ОДГ/ОПЛ).

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити