На сайті:

На сайті 108 гостей та відсутні користувачі

ЦІННОСТІ ДЕМОКРАТІЇ В УПРАВЛІННІ ЗАКЛАДОМ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

29.01.18

7Ніхто не народжується хорошим громадянином,

жодна країна не народжується демократичною.

Ці процеси продовжують розвиватися

протягом всього життя

Кофі Аннан

Ідеї швейцарсько-українського проекту DOCCU «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» активно поширюються в професійному середовищі різних категорій педагогічних працівників закладів дошкільної освіти.

Черговий захід в рамках реалізації проекту відбувся 24 січня 2018 року на базі Угорницького ЗДО № 32 «Солов’ятко». У форматі семінару-тренінгу директори закладів дошкільної освіти міста Івано-Франківська опрацювали проблему «Демократичних підходів в управлінні закладом дошкільної освіти».

Зміст вправ, запропонованих тренерами проекту Людмилою Міндою та Наталією Бабій, методистами з дошкільної освіти ІФОІППО сприяв:

актуалізації знань керівників про демократичне громадянство та права людини (інтелектуальна гра «Гра сенсів», міні-лекція «Демократія та її основні цінності»);

розвитку умінь аналізувати рівень демократичної культури у закладі та власній управлінській діяльності (вправа «Групова машина», міні-лекція «Демократичне управління: основні штрихи»);

усвідомленню необхідності змін у професійній діяльності та вибудовуванні механізмів співпраці учасників освітнього процесу на демократичних засадах (вправа «Вежа»).

Активність учасників навчання, що спостерігалась впродовж всієї роботи, потвердила не лише актуальність даної проблеми, а й готовність керівників до змін задля утвердження цінностей демократії в управлінні закладом.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити