На сайті:

На сайті 159 гостей та відсутні користувачі

Корекційна робота учителя-логопеда в умовах спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату

19.12.17

14 грудня 2017 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар учителів-логопедів спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів з теми «Особливості формування лексико-граматичної сторони мовлення дітей з особливостями психофізичного розвитку». Метою зібрання було ознайомитись з методикою корекційно-логопедичної роботи з розвитку лексико-граматичної будови мовлення дітей-логопатів з порушеннями інтелекту.

Н. Шеремета, методист інституту післядипломної педагогічної освіти, презентувала учасникам семінару методику словникової роботи як складову логопедичної корекції у роботі з дітьми-логопатами з порушеннями інтелекту; Г. Шпільчак, методист лабораторії управління та організації освіти, обговорила на шляхи корекції порушень фразового мовлення у дітей з порушеннями інтелекту.

У практичній частині Г. Казимирів, вчитель-логопед Рогатинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат, розглянула особливості корекційного супроводу розвитку лексико-граматичних категорій в роботі з дітьми з порушеннями інтелекту та представила відео літературного заходу з учнями початкової школи «Свято радості та доброти». Також Н. Тропіна, учитель-логопед Івано-Франківського навчально-реабілітаційного центра, учасникам заходу продемонструвала напрацювання власного досвіду з методики формування лексико-граматичної будови мовлення дітей з порушеннями інтелекту молодшого шкільного віку. С. Бойко, учитель-логопед Микуличинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат, презентувала власний досвід використання дидактичних ігор даного напрямку корекційної роботи.

Учасники семінару ознайомились з новинками методичної літератури корекційної, дошкільної та початкової освіти.


 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити