На сайті:

На сайті 114 гостей та відсутні користувачі

Районна науково-практична конференція, присвячена ювілею Гната Хоткевича

23.11.17

IMG-4dd8bc18deacd427e85b548c69d02ad4-VУ листопадові дні 2017 року з ініціативи науковців ІФОІППО та методичного центру відділу освіти Верховинської райдержадміністрації в смт. Верховина відбулася районна науково-практична конференція вчителів, присвячена 140-річчю від дня народження Гната Хоткевича. Вшанування ювілею видатного українця зібрало в актовій залі Верховинської загальноосвітньої школи чималу громаду, серед якої були працівники відділу освіти Верховинської райдержадміністрації та педагоги району, науковці ІФОІППО.

Програмою науково-практичної конференції було передбачено виступи вчителів історії та філології. Предметом виступу Олени Пуршеги, вчителя Перехреснянської ЗОШ І-ІІ ступенів, стала літературно-мистецька діяльність Хоткевича. Фольклорні та історичні джерела та їх інтерпретація у творчості митця зацікавили Наталію Кошелюк, вчителя історії Верховинської ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів. Педагог Криворівнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Іванна Микитейчук розповіла про перебування драматурга у Криворівні. З цікавістю присутні сприйняли й виступи наступних доповідачів, а саме: методиста РМЦ Івана Зеленчука (тема: «Про гуцульську садибу Петра Потяка у с. Криворівня, в якій проживав Гнат Хоткевич»), керівника музею Г. Хоткевича Романа Сінітовича (тема виступу: «Театральна перлина Гната Хоткевича»).

Перед присутніми також виступили науковці ОІППО: доктор філологічних наук, професор кафедри педагогіки та психології Марія Федунь, яка повела мову про театральні спомини Г. Хоткевича на тлі західноукраїнської мемуаристики початку ХХ століття, та Володимир Шумей, старший викладач кафедри теорії та методики навчання, який ознайомив учасників конференції з проблемою «Гнат Хоткевич і Гуцульщина».

Щира вдячність завідувачу РМЦ Марії Лесик, методисту РМЦ Ганні Рибенчук, директору Верховинської школи Любов Никифоряк за те, що сприяли пошануванню пам’яті визначного режисера й драматурга. Дякуємо усім тим, хто долучився до проведення конференції.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити