На сайті:

На сайті 97 гостей та відсутні користувачі

Творчі проекти вчителів образотворчого мистецтва

16.11.17

Із кожним роком українська освіта стає відкритішою. Усе більше розширюються прямі зв’язки між українськими та закордонними освітніми школами, все частіше впроваджуються в Україні інноваційні методи, нові освітні проекти, навчальні курси і навіть освітні програми. Навчання педагогів щодо технології розробки проектів і їх реалізації відбувається як у міжкурсовий період, так і в системі курсової підготовки.

Так, вчителями образотворчого мистецтва впродовж навчання в курсовій групі з 30.10.17-17.11.17 року напрацьовано та успішно захищено творчі проекти:

"Вивчення творчості Михайла Фіголя на уроках образотворчого мистецтва в школі". Історія та культура власної держави має займати пріоритетне місце у навчанні та вихованні молодого покоління. Для збереження культурно-мистецьких цінностей рідного краю необхідно їх вивчати і пропагувати серед дітей, молоді, дорослих. Михайло Фіголь був унікальною людиною, талановитим митцем закоханим у рідний край. Він виховав не одне покоління художників і мистецтвознавців. Учасниками проекту досліджено та систематизовано творчість художника, створено тематичну роботу та розроблено урок образотворчого мистецтва.

"Лялька-мотанка– оберіг людської душі та долі". Актуальність даного проекту полягає в тому, що лялька-мотанка займає особливе місце в культурі та символізмі українського народу. Результатом проекту стали: творча композиція, майстер-клас із виготовлення ляльок різних типів та розробка уроку з теми.

"Ніл Хасевич – художник, борець за Соборну Україну". Враховуючи останні події, що відбуваються в нашій державі, війну, що веде ворог на Сході, плюндрує нашу землю є доцільним плекати українські національно-патріотичні ставлення в учнів на уроках образотворчого мистецтва. Прикладом жертовного служіння Україні є «боєць пензля» Української повстанської армії, художник Ніл Хасевич. Результатом реалізації проекту стане: поглиблення знань учнів про історію національно-визвольного руху в Україні, зокрема про Українську повстанську армію; зібрання, систематизація, узагальнення та презентація життєпису і творчості Ніла Хасевича; створення агітаційного тематичного плакату.

"Техніка паперового тунелю, як засіб формування мистецької компетентності учня". Актуальність даної теми зумовлена реалізацією компетентнісного підходу в освіті, що формується засобами певного навчального предмета. Використання даної техніки дозволяє розвинути в учнів відчуття плановості та глибини простору на картині. Розроблений майстер-клас навчить учнів працювати в техніці паперового тунелю поглибить знання щодо роботи з папером, сформує ціннісне ставлення до мистецтва засобом даної техніки.

"Трагедія голодомору в образотворчому мистецтві". Перебільшити значимість цієї трагедії в історії українського народу дуже важко. В рамках своєї діяльності на різних рівнях Україна виступає за встановлення історичної правди і вшанування міжнародним співтовариством пам’яті про мільйони українців, котрі були цілеспрямовано знищені сталінським режимом. Актуальність даного проекту полягає в дослідженні відображення голодомору в творчості українських та світових митців, які в такий спосіб намагались розкрити світу істину. Розроблений сценарій години пам’яті «Трагедія голодомору в образотворчому мистецтві» (з використанням творів образотворчого мистецтва щодо даної події) донесе до сердець молоді одну із найтрагічніших сторінок України – Голодомор 1932–1933 років.

Дана форма роботи є актуальною та ефективною в освітньому процесі.ї

12557678

Додати коментар

Захисний код
Оновити