На сайті:

На сайті 157 гостей та відсутні користувачі

НАС ОБ’ЄДНУЄ СПІЛЬНА МЕТА

09.11.17

IMG-d8b8e289e946825950d9b338b11f8ab3-VУже традиційно у День української писемності та мови – 9-го листопада – відбувся Радіодиктант національної єдності. Трансляція розпочалась о 12.00 на Першому каналі Українського радіо. Текст прозвучав о 12.30, його читав доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників і посібників з української мови Олександр Авраменко. Девіз цьогорічного радіодиктанту – "Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета".

Стати учасником заходу міг будь-хто. Окрім бажання, необхідно було мати аркуш паперу, ручку, радіоприймач, комп’ютер, планшет або телефон з виходом в Інтернет.

Усі, хто написав диктант, не тільки перевірили свої знання рідної мови, а й стали своєрідними співорганізаторами акції, адже її мета – не перевірка грамотності, а єднання.

А в Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти було створено свій осередок диктанту. До своєрідного флешмобу долучилися працівники установи та слухачі всіх курсових груп.

Присутні зосереджено, як учні у школі, писали текст “Наші пісні”. Пізніше самостійно перевірили його і залишилися задоволеними отриманими результатами.

***

Кількість учасників Радіодиктанту національної єдності постійно зростає, а географія – поширюється. Листи надсилають не лише слухачі з усіх областей України, а й з-за кордону: Росії, Білорусі, Молдови, Німеччини, Бельгії та інших країн. Це люди різного віку і різних професій: політики й активісти, школярі та студенти, військові й робітники, пенсіонери і домогосподарки. Вік деяких учасників сягає 90 років.

За словами організаторів, цьогоріч 30 тис. людей слухали диктант в Інтернеті. Однак, чи всі надішлють свої тексти на перевірку, прогнозувати не беруться. Водночас, розповідають, що торік отримали 22 тис. листів. З кожним разом їх лише більшає.

Надіслати свій диктант кожен охочий зможе до 20 листопада. Після їх візьмуться перевіряти радіожурналісти та волонтери. Результати обіцяють оприлюднити вже на початку грудня. Тих, хто впорався на "відмінно" чекають призи: книжки українських письменників.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити