На сайті:

На сайті 104 гостей та відсутні користувачі

Особлива дитина у звичайній школі. Інклюзивна освіта

08.11.17

0-02-05-d7b1d68b142d55f711df09e4440e91886237ca9a2b3a30984b57fa3d182badc8 fullВ рамках співпраці із громадською організацією “Простір розвитку дитини” 4 листопада 2017 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар з теми «Особлива дитина у звичайній школі. Інклюзивна освіта».

Спікери заходу: Трушик Оксана Володимирівна, засновник та президент правління громадської організації «Аутизм. Альтернатива» проаналізувала нормативно-правове забезпечення інклюзивної освіти,   акцентувала увагу на еволюції ставлення суспільства і держави до людей з психофізичними особливостями, розповіла про моделі інвалідності, охарактеризувала культуру школи з інклюзивним навчанням, розкрила зміст понять “універсальний дизайн” та “розумне пристосування”, змоделювала стратегії роботи у команді в умовах інклюзивної освіти.

Мороз Ганна Олексіївна, сертифікований тьютор, член Тьюторської Асоціації України, організатор тьюторського супроводу в групах «Група підготовки до школи» розкрила основні ролі, завдання асистента дитини та асистента учителя, визначила практичні навички та компетенції асистента дитини (тьютора) та асистента учителя, окреслила особливості супроводу дитини асистентом учителя та асистентом дитини.

Присутні мали можливість обмінятися досвідом роботи з колегами щодо особливостей організації освітнього процесу в умовах інклюзивного закладу та отримати сертифікат учасника.

Додати коментар

Захисний код
Оновити