На сайті:

На сайті 243 гостей та відсутні користувачі

Квест-технологія у навчанні дорослих

08.11.17

20171102 130410На початку листопада проходили курси підвищення кваліфікації вчителів початкових класів  зі спецкурсу «Готовність учителів початкових класів до впровадження змін» (поетапна форма навчання, ІІ сесія, керівник - Надія Попович).

У практичній частині фахово-функціонального модуля відбувся міні-тренінг «Освітній квест «Нова українська школа», який провела Галина Сагайдак, викладач кафедри педагогіки і психології ОІППО.

Довідково«Квест… як приклад організації інтерактивного освітнього середовища»  (Кузнєцова Т.О.).

«Квест…  орієнтована на розв’язання проблеми діяльність» (Шевцова О. Г.).

«Квест … як проблемне завдання з елементами рольової гри, для виконання якого використовуються інформаційні ресурси Інтернету» (Яковенко А. В.).

«Квест… це конструктивний підхід до навчання... Учні не тільки збирають і організують інформацію, отриману з Інтернету, вони спрямовують свою діяльність на поставлене перед ними завдання, часто пов’язану з їх майбутньою професією» (Філіп Бенц).

У процесі роботи слухачі оволоділи новою технологією навчання, яка допоможе зробити освітній процес діяльнісним, умотивованим і цікавим. Виконуючи різноманітні завдання, педагоги опирались на власний досвід, виявляли креативність, отримували цікавість від співпраці, командної гри, формували компетентності, необхідні для успішної самореалізації.

Приємно було спостерігати, як у командну навчальну гру жваво включалися всі вчителі. А це означає, що перемін в освіті давно вже чекає уся освітянська спільнота, усі, кому небайдужі дитячі мрії, прагнення пізнавати нове, змінюватись, реформувати освітній процес. Адже сприйняття інноваційних рішень та набуття безпосередніх умінь через взаємодію, взаємоповагу, довіру, толерантність та відкритість відбуваються набагато ефективніше.

Слухачі курсів з приємністю ділились своїми враженнями.

- Дякуємо за прагнення пізнавати і розвиватись! Дякуємо за ідею!

- Навчання надзвичайно цікаве! Спробую перенести в учнівську аудиторію декілька вправ, а особливо «Друкарську машинку», «День народження».

- А мене зацікавили завдання, які можна використати  на батьківських зборах, а саме  «Створення спільної рухової навички», інтерактивні вправи на формування інформаційної та медійної компетентності.

- Упевнена, що впровадження квест-технології допоможе на уроках учням знаходити необхідну інформацію, піддавати її аналізу, систематизувати та вирішувати поставлені завдання.



 

1.     Друк  документації, дипломів і грамот  (з обласних олімпіад, турнірів, обласного шкільного турніру з футзалу)

Додати коментар

Захисний код
Оновити