На сайті:

На сайті 85 гостей та відсутні користувачі

Засідання школи педагогів інклюзивного навчання

22.02.16

20160218 104209 118 лютого 2016 року на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося засідання школи педагогів інклюзивного навчання з теми «Командний підхід як необхідна умова забезпечення якісної освіти в інклюзивному класі».

У засіданні школи педагогів інклюзивного навчання взяли участь та виступили:

Василь Палійчук, головний спеціаліст департаменту освіти і науки облдержадміністрації, закцентував увагу на реалізацію управлінського механізму запровадження інклюзивного навчання у закладах освіти області.

Наталія Глинянюк, старший викладач кафедри педагогіки та психології ІФОІППО, розкрила особливості складання авторських програм практичного психолога щодо роботи з учасниками навчально-виховного процесу в умовах інклюзивного навчання.

Галина Іваночко, голова обласної психолого-медико-педагогічної консультації, ознайомила учасників із спеціальними програмами для дітей з особливими освітніми потребами та можливостями їх використання у класах з інклюзивним навчанням.

Оксана Волошин, методист лабораторії управління та організації освіти ІФОІППО, окреслила особливості психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання, закцентувала увагу на важливості командного підходу з організації навчально-виховного процесу дитини з особливими освітніми потребами.

Учасники засідання мали можливість обмінятися досвідом роботи з колегами та переглянути відеосюжети інклюзивного навчання: «Інклюзія – школа для кожного», «Освіта для особливих».

У процесі обговорення було визначено корекційну та практичну значимість методів та прийомів, обраних для діяльності практичного психолога та асистента учителя у школі з інклюзивним навчанням.

На завершення роботи керівники та учасники засідання напрацювали алгоритм роботи мультидисциплінарної команди в умовах інклюзивного класу.

20160218 104209

20160218 104150

20160218 104242

Додати коментар

Захисний код
Оновити