На сайті:

На сайті один гість та відсутні користувачі

Розвиток пізнавальної сфери дітей дошкільного та молодшого шкільного віку із затримкою психічного розвитку

17.12.15

IMG 0936 11У Долинському дитячому будинку «Теплий дім» Івано-Франківської обласної ради 15 грудня 2015 року відбувся обласний семінар практичних психологів шкіл-інтернатів.

О. Круліковська, директор дитячого будинку, презентувала основні напрямки корекційно-педагогічної діяльності закладу та досягнення педагогів у розвитку пізнавальної сфери дітей із ЗПР.

Т. Глуханюк, методист ОЦППСР акцентувала увагу на особливостях розвитку пізнавальних процесів у дітей дошкільного та молодшого шкільного віку із вадами розумового та фізичного розвитку.

Учасники семінару мали змогу переглянути відеопрезентацію з досвіду роботи практичного психолога М. Савчин, в якій розкрито стратегії індивідуального психологічного супроводу кожного вихованця дитячого будинку.

На занятті з дітьми дошкільного віку із затримкою психічного розвитку «Я буду успішним» психолог продемонструвала основні прийоми активізації пізнавальної діяльності дітей. Зокрема, ефективним було використання ІКТ з метою тренування сенсорних систем організму дитини.

IMG 1158

IMG 0948

IMG 0936

IMG 1007

У процесі обговорення було визначено корекційно-розвивальну та практичну значимість методів та прийомів, обраних практичним психологом, відмічено високу якість психологічного супроводу та особливий підхід до роботи із засвоєння соціального досвіду дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку як необхідної умови соціалізації вихованців дитячого будинку.

Додати коментар

Захисний код
Оновити