На сайті:

На сайті 156 гостей та відсутні користувачі

Передовий педагогічний досвід як засіб підвищення якості навчально-виховного процесу у дошкільному закладі

03.11.15

PA290602 1129 жовтня цього року на базі ДНЗ «Сонечко» Тлумацької міської ради пройшов обласний постійно діючий семінар працівників відділів/управлінь освіти райдержадміністрацій/ міськвиконкомів, відповідальних за дошкільну освіту.

Розпочав роботу семінару Володимир Пеник, начальник відділу освіти Тлумацької РДА. У своєму виступі він окреслив проблеми та перспективи освітнього простору Тлумаччини, зокрема його дошкільної ланки.

Методист з дошкільної освіти РМК Лілія Павлик презентувала систему науково-методичної роботи з педагогічними працівниками ДНЗ щодо реалізації актуальних проблем освіти.

У формі панорами керівники окремих ДНЗ району представили кращий досвід роботи вихователів з реалізації пріоритетних напрямів навчально-виховного процесу та співпраці з родинами вихованців.

Вихователь-методист Оксана Білуник та практичний психолог Наталія Козак ДНЗ «Сонечко» у ході семінару-практикуму продемонстрували роботу з ознайомлення педагогів з досвідом роботи Л. Стреж із м. Славутич щодо психолого-педагогічного супроводу дітей у період адаптації до ДНЗ.  

Працівники ІФОІППО привернули увагу до таких аспектів обговорюваної проблеми: вимоги до формулювання теми як структурного компоненту передового педагогічного досвіду (Наталія Бабій, методист лабораторії дошкільної та початкової освіти ОІППО); передовий педагогічний досвід як індикатор якості навчально-виховного процесу – оцінка результативності (Людмила Мінда, методист лабораторії дошкільної та початкової освіти ОІППО); форми і методи поширення ППД (Галина Мишаста, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх інновацій ОІППО).

У перерві учасники семінару мали змогу оглянути чергову виставку спільних робіт дітей, батьків та педагогів дошкільного закладу на тему «Старим речам – нове життя».

PA290602

PA290656

PA290610

PA290613

 

 

 

Коментарі  

 
0 #1 Оксана 04.11.2015, 13:29
Дякую усім за якісну роботу
Цитата
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити