На сайті:

На сайті 470 гостей та відсутні користувачі

Профілактика ВІЛ/СНІДу в учнівському середовищі

02.11.15

DSC04635 1130 жовтня 2015 року відбувся обласний семінар-тренінг соціальних педагогів ПТНЗ та ВНЗ І-ІІ р.а. Тема заходу: «Превентивна робота соціального педагога щодо попередження поширення ВІЛ/СНІДу в учнівському середовищі».

Гук І.Ф., викладач кафедри педагогіки та психології ОІППО, розкрила психологічні особливості здійснення профілактики ВІЛ-інфекції серед учнів.

Про важливість формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних дітей розповіла методист ОЦППСР Хомин О. Є.

Вагомою складовою семінару стало тренінгове заняття з учасниками щодо попередження поширення ВІЛ-інфекції в учнівському середовищі. У ході тренінгу учасників було ознайомлено не лише з особливостями здійснення профілактичної роботи, але й розкрито методологічні елементи превентивного навчання. Присутні актуалізували свої знання про фактори ризику і захисні фактори, які здійснюють вплив на особистість дитини та її поведінку, а також мали змогу взаємодіяти на занятті, використовуючи методи керованої групової дискусії, рольової гри, мозкового штурму та багато інших.

Таким чином, на семінарі-тренінгу вдалося підвищити рівень професійної компетентності учасників семінару, розвинути практичні навички проведення соціально-педагогічної роботи з учнями, педагогами та батьками щодо попередження поширення ВІЛ/СНІДу в учнівському середовищі та сприяти усвідомленню ними важливості превентивної роботи з усіма учасниками навчально-виховного процесу.

DSC04635

DSC04641

DSC04638

Додати коментар

Захисний код
Оновити